+45 28 450 100

R2 poster

Case

Et generationsskifte lige efter bogen

01

Kunde

R2

Branche

Malerfirma / Farvehandel

Opgave

Naming

Opgaven

Er man en dygtig håndværker, og giver man samtidig sine kunder den bedste service, kan man nå langt. Det er malermester John Rasmussen et godt eksempel på.

john opbyggede med stor succes virksomheden Malermester John Rasmussen, som blev omdøbt til Malermester John Rasmussen & Søn, da sønnen, Thue Rasmussen, kom med.

Da tiden kom til, at grundlæggeren skulle arbejde mindre, og sønnen gradvist skulle overtage ledelsen, opstod der et naturligt behov for at tage virksomhedens navn op til overvejelse.

R2 Medarbejdere

Løsningen

Der er mange hensyn at tage før, under og efter et generationsskifte. Udover de følelser, der naturligvis er involveret, når et livsværk skal overdrages til næste generation, så er der også finansielle og marketingmæssige hensyn, der skal tages.

For “Malermester John Rasmussen & Søn” betød generationsskiftet et gradvist navneskifte.

“R2” blev valgt som virksomhedens nye navn – “R2” for Rasmussen og Rasmussen (far og søn) – og allerede i udviklingsfasen, blev der lagt en langsigtet strategi for overgangen til det nye navn.

I første omgang blev navnet ændret fra “Malermester John Rasmussen & Søn” til “R2 Farver – John Rasmussen & Søn”. I takt med, at R2-navnet blev etableret i målgruppen, tog virksomheden næste skridt, og skiftede fra “R2 Farver – John Rasmussen & Søn” til den korte version “R2 Farver”.

Undervejs er der løbende kommet flere virksomheder til. De har alle har fået “fornavnet” R2: “R2 El”, “R2 Hvidevarer”, “R2 Malerfirma”, “R2 Gardiner”, “R2 Gulve”, “R2 Belysning”  og “R2 Bolig”.

Helt fra starten var det planlagt, at navneprocessen skulle ende med en forenkling til det helt korte “R2” – og der er man nået til i dag.

“R2” blev tidligt i processen navnet, som både personale og kunder brugte i daglig tale, og i dag markedsføres alle selskaberne officielt under hovednavnet “R2”.

I flere sammenhænge giver det stadig mening at holde de enkelte afdelinger adskilt, og derfor har de stadig også de oprindelige navne “R2 Farver”, “R2 El”, osv.

Flere cases ›