Case: Washpower X100

Den ultimative
vaskerobot.

hvid pil

01

Produktnavn til
innovativ vaskerobot.

Opgaven

Når en produktserie skal navngives, er der mange hensyn, der skal tages. 

I tilfældet med Washpower skulle man have en modelbetegnelse for virksomhedens flagskib: En vaskerobot til svinestalde.

Folkene bag Washpower er en god kombination af iværksættere og udviklere med fokus på kundernes behov, så det var givet på forhånd, at basismodellen ikke ville komme til at stå alene. 

Produktudvikling er en stor del virksomhedens dna, så det nye modelnavn skulle give kunderne overblik over en hel serie af produkter og varianter.

Washpower X100 vaskerobot

Løsningen

Når en produktserie skal navngives, gøres det typisk ud fra et overordnet tema – 

Det kan være en talrække, en bogstavrække eller en kombination af begge, som tilfældet er det med X100.

Et navngivningstema kan også være dyr, mennesker, planeter eller noget helt andet. Vi kender det bl.a. fra bybilledet, hvor gaderne i et kvarter har fået navne efter fugle: Falkevej, Sneppevej, Glentevej osv. Flere pladser i vores hovedstad er således også navngivet over et tema (kendte danskere): Poul Henningsens Plads, Karen Blixens Plads og Kongens Nytorv efter Kong Christian d. 5.

Til Washpower skulle vi finde en seriebetegnelse til deres ProCleaner serie – En serie innovative vaskerobotter, der i første omgang var udviklet primært med fokus på svinestalde. 

Vi tog udgangspunkt i basismodellen, og gav den navnet X100

Senere har kunden selv tilføjet nye modeller under betegnelserne ProCleaner XT100 og ProCleaner XB100, som dækker over hhv. en vaskerobot med specialudviklet drejefunktion (T for Turn) og en batteridrevet model (B for Battery).

Washpower har således fået en navnestruktur, der er nem at videreudvikle for virksomhedens egen marketingafdeling, og som gør det muligt for målgruppen at holde de forskellige produktvarianter adskilt på en måde, der giver mening.

2020

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os
for en uforpligtende snak om din navneopgave.

sort pil